Meteen naar de inhoud

HAPPY in Preloved

AAIKO | NUKUS | OPUS | MINUS | CIRCLE OF TRUST | MAMALICIOUS | PRÉNATAL | NIKKIE | NAME IT | DAILY7 | ZARA | EN NOG VEEL MEER

TITEL Happy in Preloved
Home » Blog » Duurzaam wassen YES WE CAN

Duurzaam wassen YES WE CAN

Wasnoten

Wasnoten? Ja dat lees je goed: wasnoten. Een fijne duurzame manier om al je wasjes mee te doen. Voor elke temperatuur en iedere was, hoe fijn is dat? Klik op de button hier onder om naar de wasnoten te gaan en meer informatie te lezen. 

Op deze pagina ga ik meer in op het gebruik van de wasnoten. Stap voor stap neem ik je mee door het proces om voortaan al je was zelf te doen met wasnoten

Onderaan de pagina vind je een video over het gebruik van wasnoten.

  1. Reinig je wasmachine

Waarschijnlijk doe je dit zo nu en dan al, maar het is verstandig om je wasmachine een goede wasbeurt te geven voordat je overstapt op het gebruik van wasnoten. Je wilt natuurlijk al het vuil en de chemische rotzooi uit je wasmachine hebben om zo het beste resultaat van de wasnoten te zien.

Haal een doekje door de machine en strooi wat baking soda in de trommel. Giet daarna schoonmaakazijn in de lade en laat de wasmachine zijn werk doen. (Ik gebruikte het bonte was programma op 90 graden).

2. Was toevoegen

Na het reinigen van de wasmachine is het tijd om de was toe te voegen. Verdeel je was zoals je dat altijd zou doen; wit bij wit en kleur bij kleur of scheid verschillende stoffen, ga zo maar door.

3. Voeg de wasnoten toe

Dan is het tijd om de wasnoten in het waszakje te doen. Wist je dat: je voor drie wasbeurten maar 3 hele of 7 halve wasnoten nodig hebt? Je stopt 3 hele of 7 halve (beter een te veel dan te weinig) wasnoten in het waszakje. Knoop het zakje goed dicht en stop hem bij de was in de wasmachine.

Indien gewenst voeg je pure essentiële olie toe aan de wasnoten (in het waszakje) om een geur aan je was te geven. De wasnoten neutraliseren vieze geurtjes en laten zelf een neutrale geur achter (dat is wel zo ideaal als je niet van die harde geparfumeerde wasmiddelen houdt).

4. Wasprogramma uitkiezen

Je gebruikt gewoon de wasprogramma’s die je voorheen ook gebruikte. Geen programma is te wild en geen temperatuur is te heet voor deze wasnoten.

5. Wassen maar!

Wasmachine GIF

6. Was drogen

Zodra je wasprogramma afgelopen is kun je de kleding drogen op elke gewenste wijze. Vergeet niet het waszakje aan de kant te leggen voor de volgende wasbeurt. Pas na 3 wasbeurten hoef je de wasnoten te vervangen. 

7. Wat nu met de wasnoten?

Na de drie wasbeurten verwijder je de wasnoten uit het zakje en gooi je ze bij het groenafval. Zo simpel is het! Ben jij al overtuigd?


We verkopen de wasnoten in verschillende grammen, zo kun je het eerst met een klein zakje proberen om daarna volledig over te stappen op het gebruik van wasnoten.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *